تعمیرچیلر | جذبی و تراکمی |سردخانه صنعتی|دستگاه یخ ساز
با نام و یاد خدا در این نحوه تعمیر چیلر و سردخانه و سیستمهای سرد کننده و دستگاه یخ ساز و کندانسور و اواپراتور
نحوه کاربری آنها و نصب و راه اندازی و نکته های مهم و مدار فرمان را بیان کند.
تبرید چیست؟
تبرید عبارت است از جذب حرارت از یک سیال و دفع آن به سیال دیگر (سیال میتواند هوا یا آب و هر نوع گاز یا مایع دیگر باشد) درکلیه سیستمهای تبرید حفظ سرما مستلزم جذب حرارت از موادی با درجه حرارت کمتر و خارج کردن این حرارت به محیطی با درجه حرارت بالاتر می باشد.
موارد استفاده تبرید در صنعت و زندگی چیست؟
الف)
•مواد غذایی
• نگهداری مواد غذایی
•منجمد کردن مواد غذایی مثل گوشت
• پاستوریزه کردن و نگهداری شیر و بستنی

ب)
•صنایع شیمیایی تقطیر گازها
• رطوبت گیری از هوا
• نگهداری مایع در فشار کم
• دفع حرارت در تحولات شیمیایی
ج)
استفاده درتهویه ساختمانها

بطور کلی سرما را به سه طریق می توان تولید نمود:
۱-سیستم تبخیری
سیستم تبخیری به دلیل کم خرج بودن و عملکرد ساده ای که دارد در مناطق خشک به عنوان سیستمی محبوب با راندمان نسبتا خوبی شناخته می شود.

۲-سیستم تراکمی
اصول کارسیستم های تراکمی و یا به عبارتی ماشینهای مبرد تراکمی بدین صورت است که مقداری کار در کمپرسور به سیستم داده میشود،کمپرسور سیال مبرد را متراکم نموده و سیال که در اثر افزایش فشار به صورت گاز داغ میباشد در کندانسور حرارت خود را به محیط پس می دهد، و پس از عبور از شیر انبساط وارد اواپراتور شده و در اثر مکش و ازدیاد حجم تبخیر شده گرمای محیط اطراف را کسب می کند و در نتیجه هوای اطراف اواپراتور سرد میشود.

۳-سیستم جذبی

الو تعمیر کار با کادری مجرب و متخصص و تجهیزات کامل آمادگی تعمیر چیلر و سردخانه های صنعتی و یخ ساز را در کمترین زمان ممکن و کمترین هزینه با نمایندگی های فعال در سراسر تهران بصورت ۲۴ ساعته آنلاین دارد و آماده خدمت رسانی میباشد.
اجزای سیکل تبرید تراکمی
تمام سیستم های تبرید تراکمی که جهت ایجاد سرما بکار گرفته می شوند از چهار قسمت اصلی تشکیل شده اند. این چهار قسمت عبارتند:
• کمپرسور
• کندانسور

شرح اجزای سیستم تبرید تراکمی
کمپرسور
کمپرسور ها در واقع قلب یک سیستم تبرید هستند کمپرسور ها بسیار متنوع و هر کدام برای نوعی از دستگاه های تبرید طراحی شده اند. متداول ترین کمپرسور ها در صنعت تبرید مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
کمپرسور های پیستونی
کمپرسور های پیستونی ساختار و عملکردی مشابه موتورهای احتراق داخلی دارد با این تفاوت که در آنها سیستم جرقه و سوخت وجود ندارد

کمپرسورهای دوار
دراین کمپرسور عمل تراکم در اثر حرکت دورانی روتور نسبت به اتاقک تراکم یا سیلندر انجام می گیرد.
کمپرسورهای پیچی
با توجه به پیشرفت های حاصل شده در کمپرسورهای پیچی طی سالهای اخیر، استفاده از آنها در صنعت تهویه مطبوع و صنایع تبرید نیمه سنگین ، بسیار متداول گردیده است.
کمپرسورهای حلزونی
کمپرسورهای پیستونی ساختار و عملکردی مشابه موتورهای احتراق داخلی دارد با این تفاوت که در آنها سیستم جرقه و سوخت وجود ندارد.
کمپرسورهای سانتریفیوژ
اساس کار این نوع کمپرسورها بر اساس نیروی گریز از مرکز است و برای ظرفیت های بالا استفاده می شود.
اواپراتورها
اواپراتور در حقیقت یک مبدل حرارتی است که در اثر تبخیر ماده مبرد در داخل آن حرارت از محیط سرد گرفته می شود. از نظر ساختمان اواپراتورها به سه دسته تقسیم می شوند.
کندانسورها
کندانسور ها یا دستگاه های تقطیر کننده ماده مبرد، بعد از کمپرسور قرار گرفته وگاز مبرد پس از ورود به این دستگاه تبادل حرارت کرده و تقطیر می گردد.
کندانسور ها به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
- کندانسور آبی
- کندانسور هوایی
- کندانسور تبخیری
کندانسور های آبی
کندانسور آبی توسط آب ارسالی از برج خنک کن گاز مبرد را تقطیر می کند. کندانسورهای آبی از نظر ساختار به سه گروه زیر تقسیم می شوند :
۱-کندانسور آبی پوسته و کویل این کندانسور از یک محفظه استوانه ای شکل که داخل آن یک کویل مسی قرار دارد تشکیل شده است. آب سرد از داخل کویل عبور میکند و ماده مبرد در فضای پوسته جاری است. گاز گرم داخل پوسته از طریق سطح کویل مسی گرمای خود را به آب منتقل میکند.
کندانسور آبی پوسته و لوله
این کندانسور از یک محفظه استوانه ای شکل که داخل آن یک سری لوله های افقی به موازات هم نصب شده اند دارد و آب سرد از داخل لوله ها عبور میکند. تشکیل شده است.
در این نوع کندانسور، گاز داغ مبرد در فضای پوسته جریان دارد و آب سرد از داخل لوله ها عبور می کند.
برخی از اینگونه کندانسورها دارای لوله های ساده و صاف و برخی دیگر برای افزایش سطح تبادل حرارت دارای لوله های فین دار هستند.
کندانسور آبی دو لوله ای
این نوع کندانسور های آبی از دو لوله متداخل هم مرکز تشکیل می شود که در یکی از لوله های گاز داغ و در لوله دیگر آب جریان پیدا می کند.
کندانسورهای هوایی
کندانسورهای هوایی با دارا بودن یک یا چند باد زن و عبور هوا از روی کویل حاوی گاز داغ موجب تقطیر مبرد می شود کندانسور های هوایی مناطقی که رطوبت نسبی هوا بالاست کار برد بیشتری دارد.

کندانسور های تبخیری
این نوع از کندانسور ها ترکیبی از کندانسور هوایی و آبی است و عمل دفع گرما در این حالت بوسیله تبخیر آب در دستگاهی به نام برج خنک کن صورت می گیرد. گرمای نهان تبخیر آب برج خنک کننده از آب درون لوله های خروجی از کندانسور گرفته می شود و آن را خنک می کند.
برج خنک کن
در برج خنک کننده آب خروجی از کندانسور خنک می شود و به سمت کندانسور باز می گردد.
برج های خنک کن دارای انواع و اقسام مختلفی هستند.
انواع برج خنک کننده
از نظر جهت جریان هوا
- جریان موافق
- جریان مخالف
- جریان متقاطع
از نظر نوع فن
- گریز از مرکز
- جریان محوری
از نظر گردش آب
- بسته
- باز
از نظر ساختار
- مکعبی
- ذوزنقه ای
- مدور یا بطری شکل
شیر انبساط
شیر انبساط در خط مایع و بین کندانسور و اواپراتور نصب می گردد. شیر انبساط در نقطه مقابل کمپرسور در یک سیستم تبرید قرار دارد، در حالی که کمپرسور فشار مبرد را بالا میبرد و آن را در سیستم به حرکت در می آورد ، شیر انبساط فشار بالای سمت کندانسور را کاهش می دهد و مبرد را برای ورود به اواپراتور آماده می نماید.
مطالب جدید در پستهای جدید …
الو تعمیر کار با کادری مجرب و متخصص و دوره دید آماده خدمت رسانی در سریع ترین زمان ممکن و با تجهیزات کامل، با قیمت مناسب و قطعات اصلی، فقط کافی است با ما تماس بگیرید یا فرم درخواست تعمیر را پر کنید.